باغ ارم شیراز در شمال غربی این شهر زیبا در زمینی به مساحت 30000 متر مربع بنا شده است. باغ به علت بزرگی و شباهت به باغی که در گذشته توسط شداد بن عاد در رقابت با بهشت ساخته بود به باغ ارم معروف شده است. ساختمان فعلی باغ در زمان ناصرالدین شاه و به دستور حسنعلي خان حاج نصيرالملك شيراز و با تخریب عمارت قبلی بنا شد. عمارت دارای سه طبقه است که با نقاشی، حجاری، کاشی کاری و گچ بری تزئین شده است.ساختمان دارای قسمت های مختلفی از جمله حوضخانه، ایوان، آشپزخانه، سالن ها و اتاق ها است. در مقابل عمارت یک حوض بزرگ با آبنمای بسیار زیبا قرار دارد. هفت کتیبه سنگی در مکان های مختلف باغ وجود دارند که با خط نستعلیق روی آن ها شعرهایی نوشته شده است که نام نصیرالملک در آن ها به چشم می خورد. باغ پوشش گیاهی متنوعی دارد اما اکثر آن را درختان سرو و نارنج تشکیل داده اند. یکی از زیباترین مکان های باغ خیابانی است که از شرق به غرب باغ متصل می شود و در وسط آن قرار دارد و در دو طرف آن سرو های موزونی وجود دارد که به سروناز معروفند. مسافران تور شیراز می توانند از این باغ زیبا دیدن کنند.
حافظیه آرامگاهی واقع در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازه قرآن است که به دلیل قرار داشتن آرامگاه حافظ در آن به حافظیه مشهور شده است. حافظیه 20000 متر مربع است که دارای دو حیاط شمالی و جنوبی است و حیاط ها توسط یک تالار از یکدیگر جدا شده اند. این تالار از آثار دوره زندیه است که به سبک معماری دوره زندیه و هخامنشیان بنا شده است. چهار در ورودی در حافظیه وجود دارد که در اصلی در جنوب، یکی در شمال غرب و دو در سمت غرب قرار دارند. بنای آرامگاه حافظ اولین بار در سال 856 هجری قمری پس از وفات حافظ به دستور شمس الدین محمد یغمایی ساخته شد. این بنا در دوره های متفاوت بازسازی شد تا این که بنای فعلی در سال 1315 و با طراحی آندره گدار فرانسوی و با نظارت علی سامی ساخته شد. این مقبره دارای 8 ستون است و دارای گنبد مسی سبز رنگ است. قبر حافظ با سنگ قبر مرمرین در دوران زندیه به دستور کریم خان زتد پوشانده شد که روی آن حاجی آقاسی بیک افشار آذربایجانی دو غزل از حافظ با خط نستعلیق نگاشت. کتابخانه حافظیه دارای ده هزار جلد کتاب است که به عنوان مرکز حافظ شناسی مورد استفاده قرار می گیرد. آرامگاه اشخاص دیگری هم چون قوام السلطنه(والی شیراز)، رسول پرویزی(نویسنده) و جواد مصلح(فیلسوف) نیز در حافظیه قرار دارند. مسافران تور شیراز می توانند از این مکان زیبا دیدن کنند.
بازار وکیل شیراز مشهور ترین بازار تاریخی ایران لقب دارد. این بازار در دوران زندیه و به دستور کریم خان زند و به نقلی بعد از مشاهده بازار قدیمی لار بنا گردیده است. بنای بازار از دروازه قدیم اصفهان شروع شده و تا نزدیکی مرکز شهر شیراز ادامه دارد. بازار از نظر معماری دارای سه فضای گذرگاه مشتریان، حریم حجره و حجره ها است. در مرکز بازار یک چهارسو با سقف بلند و طراحی زیبا قرار دارد. بازار دارای پنج در است که در جهت های مختلف آن قرار دارند. بنای بازار ساخته شده از آجر، گچ و سنگ های بزرگ ساخته شده است. این بازار تاریخی یکی از اجزائ مجموعه وکیل به شمار می رود که شامل بازار، حمام و مسجد است. بازار وکیل در سال 1351 جزء آثار ملی به ثبت رسید. بازار وکیل هنوز هم مورد بهره برداری قرار می کیرد و در آن مغازه های عطاری، فرش ایرانی و صنایع دستی وجود دارد. مسافران تور شیراز می توانند با سفر به شهر شیراز از این بازار زیبا و ارزشمند دیدن کنند.
نارنجستان قوام شیراز در محله بالاکفت و در انتهای خیابان لطفعلی خان زند قرار دارد. ساخت عمارت این باغ در سال 1257 و مقارن با حکومت ناصرالدین شاه به دستور قوام السلطنه حاکم وقت شیراز شروع و در سال 1300 هجری خورشیدی به پایان رسید. بنای نارنجستان در سال 1345 به دانشگاه شیراز اهدا شد. مجموعه نارنجستان از عناصر متعددی هم چون حمام گچینه، حسینیه قوام، مکتب خانه قوام، اندرونی قوام، دیوان خانه قوام، حمام اختصاصی قوام، اصطبل و زنجیر خانه تشکیل شده است. البته یک بازارچه هم در این مجموعه قرار داشت که برای احداث خیابان لطفعلی خان از بین رفت. اخیرا بر زیرزمین ضلع شمالی تعمیرات اساسی انجام شده و از آن به عنوان موزه مورد استفاده قرار می گیرد و اشیای اهدایی پروفسور آرتور اپهام پوپ ، ایران شناس مشهور، در آن نگهداری می شود. طرح بنای اصلی این عمارت برگرفته از معماری دوران زندیه است. داخل تالارها و اتاق های عمارت با گچبری، آینه کاری، نقاشی، کاشی کاری و منبت کاری تزیین شده است. روبروی عمارت حوضی وجود دارد که به صورت یک جوی کوچک تا انتهای باغ ادامه پیدا کرده است. باغ انباشته از درختان نارنج است که در فصل بهار عطر دل انگیز شکوفه های آن فضای باغ را در برمی گیرد. مسافران تور شیراز می توانند در سفر خود از این مکان زیبا و تاریخی دیدن کنند.
حمام وکیل شیراز در دوره زندیه در مرکز شهر شیراز در سال 1187 و به عنوان حمام عمومی افتتاح شد. این حمام جزء مجموعه وکیل بوده و در غرب مسجد بنا شده است. از مکان های زیبای حمام بخشی به نام شاه نشین است که مخصوص حمام کردن شاه بوده است. معماری حمام به سبک دوران صفویه است. از ویژگی های جالب حمام وکیل این است که در آن زمان از حمام فقط به عنوان مکانی برای نظافت استفاده نمی شد و برای مراسمی مانند خواستگاری، حنابندان و حمام زایمان نیز استفاده می شد. حمام در زمینی به مساحت 11000 متر مربع بنا شده است و معماری فوق العاده ای دارد. یکی از جنبه های جالب این معماری این است که هشتی ورودی را نسبت به سطح زمین پایین تر در نظر گرفته اند و این کار باعث جلوگیری از ورود هوای سرد و خروج هوای گرم می شد. حمام دارای صنایع ظریف کاری بیار زیبایی از جمله آهک بری های زیبا الهام گرفته از داستان های سنتی ایران مانند بیژن و منیژه است. آب حمام توسط چاهی در قسمت غربی به نام گاوچاه تامین می شد. گرم خانه با سنگفرش پوشیده شده است و در زیر آن دالان هایی با عرض کم ساخته شده ات که بخار آب گرم در آن جریان می یافته و باعث گرم شدن حمام می شده است. مسافران تور شیراز می توانند با سفر به شهر شیراز از این حمام تاریخی دیدن فرمایند.
:: برچسبها:
دیدنی های شیراز,معرفی جاذبه های گردشگری شیراز,جاذبه های توریستی شیراز ,
:: بازدید از این مطلب : 103
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0